欢迎访问新阳光教育同等学力考试网!

新阳光教育同等学力_同等学力申硕考试_同等学力报名_同等学力培训课程-同等学力考研通过率连年走高的辅导机构

全国报名咨询热线

400-886-0085

当前的位置:主页 > 考试资料 > 模拟试题 > 英语 >

2016年同等学力英语基础练习及答案解析(7)

来源:未知 更新日期:2016-01-22 分享:

  同等学力申硕过程中,对于在职考生来说就是英语合格分数为60分。由于多年没有运用英语,在职人员对于英语词语、语法以及阅读的速度都在减退。在申硕的过程中要重点复习英语,小编会陆续上传英语方面的复习资料以及练习,让大家学练结合,提高复习效率。

  1.________ with the size of the whole earth, the biggest ocean doesn’t seem big at all.

  A. Compare B. When comparing C. Comparing D. When compared

  答案:D

  【答案解析】因为the biggest ocean与compare是被动关系,所以要用过去分词。When compared with…=When the biggest ocean is compared with…=When we compare the biggest ocean with… 故答案为D。

  2. ________ the programme, they have to stay there for another two weeks.

  A. Not completing B. Not completed

  C. Not having completed D. Having not completed

  答案: C

  【答案解析】首先,非谓语动词的否定式要将not, never等放在非谓语动词的前面,所以不能选D。其次,由于“没有完成”与“决定再呆两周”有先后关系,故用现在分词的完成式。故答案为C。

  3. According to a recent U. S. survey, children spend up to 25 hours a week ________ TV.

  A. to watch B. to watching C. watching D. watch

  答案:C

  【答案解析】此题考查spend... (in) doing sth 句型。故答案为C。

  4. The flu is believed ________ by viruses that like to reproduce in the cells inside the human nose and throat.

  A. cause B. being caused C. to be caused D. to have caused

  答案:C

  【答案解析】因为be believed /thought /supposed /said /reported等后要接动词不定式,排除A和B;又因为the flu与cause是被动关系,所以要用不定式的被动式。The flu is believed to be caused by...=It is believed /People believe that the flu is caused by...故答案为C。

  5. The flowers ________ sweet in the botanic garden attract the visitors to the beauty of nature.

  A. to smell B. smelling C. smelt D. to be smelt

  答案:B

  【答案解析】一是因为“发出香味”与“吸引游客”是同时发生的,且smell 作为连系动词没有被动形式,所以答案选B。
 

  Our quarrel with efficiency is not that it gets things done, but that it is a thief of time when it leaves us no leisure to enjoy ourselves, and that it strains our nerves when we try to get things done perfectly. In building bridges, American engineers calculate so finely and exactly as to make the two end come together within one-tenth of an inch. But when two Chinese begin to dig a tunnel from both sides of a mountain both come out on the other side. --The Chinese’s firm belief is that it doesn’t matter so long as a tunnel is dug through, and if we have two instead of one, why, we have a double track to boot.

  The pace of modern industrial life forbids this kind of glorious and magnificent idling. But, worse than that, it imposes upon us a different conception of time as measured by the clock and eventually turns the human being into a clock himself. (This sort of thing is bound to come to China, as is evident, for instance, in the case of a factory of twenty thousand workers. The luxurious prospect of twenty thousand workers coming in at their own sweet pleasure at all hours is, of course, somewhat terrifying.)Nevertheless, such efficiency is what makes life so hard and full of excitement. A man who has to be punctually at a certain place at five o’clock has the whole afternoon from one to five ruined for him already. Every American adult is arranging his time on the pattern of the schoolboy - three o’clock for this, five o’clock for that, six-thirty for change of dress, six-fifty for entering the taxi, and seven o’clock for arriving at the destination. It just makes life not worth living.

  6.The writer objects to efficiency mainly on the grounds that it ____.

  A) entitles us to too much leisure time  B) urges us to get things done punctually

  C) deprives us of leisure time   D) imposes on us a perfect concept of time

  答案:C

  【答案解析】deprives us of leisure time对应原文第一句but that it is a thief of time when it leaves us no leisure to enjoy ourselves. 选项A是与作者想法完全相反的; 选项B虽有章可循, 但要注意原文是it strains our nerves when we try to get things done perfectly, 而非it直接urges us to get things done punctually; 选项D要看清, 原文是a different conception of time而非a perfect concept of time.故答案为 C.

  7. In the eyes of the author, the introduction of industrial life gives rise to ____.

  A) the excitement of life   B) magnificent idling of time

  C) more emphasis on efficiency  D) terrifying schoolboy

  答案:C

  【答案解析】deprives us of leisure time对应原文第一句but that it is a thief of time when it leaves us no leisure to enjoy ourselves. 选项A是与作者想法完全相反的; 选项B虽有章可循, 但要注意原文是it strains our nerves when we try to get things done perfectly, 而非it直接urges us to get things done punctually; 选项D要看清, 原文是a different conception of time而非a perfect concept of time.故答案为 C.

  8. The passage tells us ____.

  A) Chinese workers come to work when it is convenient

  B) all Americans are forced to be efficient against their will

  C) Chinese engineers are on better terms with the management

  D) Americans ought not to work so hard for efficiency

  答案: D

  【答案解析】Americans ought not to work so hard for efficiency. 排除法: A. Chinese workers come to work when it is convenient不符合原文中的内容; B. all Americans are forced to be efficient against their will语气太重, 不是被强迫讲求效率, 也不是违背自己意愿, 只是为了适应工业社会; C. Chinese engineers are on better terms with the management不属于本文讨论范畴。故答案为D.

  9. The author believes that relaxing the rule of punctuality in factories would lead to ____.

  A) great confusion  B) increased production

  C) a hard and exciting life  D) successful completion of a tunnel

  答案:A

  【答案解析】great confusion对应原文(This sort of thing is bound to come to China, as is evident, for instance, in the case of a factory of twenty thousand worker. The luxurious prospect of twenty thousand workers coming in at their own sweet pleasure at all hours is, of course, somewhat terrifying.)。故答案为A

  10. What is implied but NOT stated by the author is that ____.

  A) every American is arranging his time in the pattern of a schoolboy

  B) every American is reluctant to be efficient

  C) every one should have some time to spend as he pleases

  D) being punctual is an undesirable habit which should not be formed

  答案:C

  【答案解析】every on should have some time to spend as he pleases, 这是4个选项中唯一一个符合is implied but not stated两个条件的. A选项有被直接提及, B选项reluctant是不愿的意思, 而本文并非讨论愿不愿的问题, D选项being punctual is an undesirable habit which should not be formed, 黑体部分分别为守时和不良习惯的意思, 显然不是作者本意.。故答案为C

 

  以上就是新阳光教育网小编为大家分享的同等学力英语练习题,希望考生们能够利用业余休息时间测试一下,看自己是否掌握了其知识点。如果有不懂的地方,可以在线咨询老师。

本文出自新阳光教育同等学力网站(http://tdxl.xyg100.com),转载请以链接形式注明来源!
TAG: 同等学力 同等学力申硕 同等学力申硕真题
上一篇:没有了 下一篇:2016年同等学力英语基础练习及答案(8)

距离考试还剩

试听课程
  • › 2016年工商综合财务管理
  • › 2016年西医综合病理学
  • › 2016年英语强化课—词汇
  • › 2016年英语基础课—语法
  • › 2015年同等学力西医综合生理学
热点推荐
  • 加载中...
客服热线

400 886 0085

免费咨询